22/5/09

RAÜL ROMEVA


Romeva va més enllà del que ofereix, avui, la mitjana de la classe política. En el context d’una campanya on uns juguen, com sempre, amb la por que vinguin els altres, i altres, també com sempre, pretenen fer-nos creure que amb la bandereta s’arregla tot, Raül Romeva ofereix solvència contrastada amb un interessant equilibri entre la defensa dels drets nacionals de Catalunya, l’aposta per les polítiques socials i la defensa del medi ambient.


La insuficient informació que la gent té sobre la tasca que porten a terme els diputats del Parlament Europeu, i l’apatia generalitzada de la societat (fenomen també conegut com desafecció política), fan preveure una campanya difícil i una participació decebedora. La ciutadania, en general, responsabilitza d’aquesta situació a la classe política, i no ens queda més remei que reconèixer-ho. Sobretot si veiem la campanya plantejada per alguns partits polítics que, des de ja fa temps, han renunciat a fer propostes i a proposar solucions per dedicar-se, exclusivament, a transmetre la por a que guanyin uns altres.


No és el cas de Raül Romeva, ni de la candidatura de coalició que ICV presenta amb IU. És possible que, a curt termini, sigui més efectiva una campanya carregada de màrqueting sense contingut polític, però en els temps que corren compartim la necessitat de situar la política, en majúscules, en el centre del debat. La gent busca solucions i propostes, perquè la situació és molt greu, i amb màrqueting no solucionarem res.


Som de l’opinió que en Raül és, avui, un dels màxims exponents de la política catalana. No només ha portat a terme la seva tasca de manera brillant al Parlament Europeu, sinó que, a més, ha continuat la tasca que va iniciar en l’àmbit universitari, ara des de les institucions europees, en relació a la resolució de conflictes post bèl·lics. En aquest sentit, l’Informe Romeva sobre tràfic internacional d’armes, que va defensar davant la ONU, és un indici de la decisió amb que l’eurodiputat d’ICV s’ha enfrontat a una de les realitats més vergonyants de la societat occidental.


Esperem que s’imposi el sentit comú, i que la seva reelecció com a eurodiputat sigui un primer pas cap a la consolidació definitiva de Romeva i, de passada, un triomf de la política de debò sobre la política del màrqueting i dels interessos dels més poderosos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada