23/3/09

ICV PRESENTA UN PAQUET DE MESURES CONTAR LA CRISI PER IMPULSAR UN PACTE DE CIUTAT


Jaume Forcadell, regidor i portaveu d’ICV al consistori de Tortosa, acompanyat per Jordi Jordan, ha presentat el document Tortosa davant la crisi, que conté 21 mesures contra la crisi en l’àmbit local, i que es presentaran als agents socials i econòmics i al govern municipal.

Amb la voluntat d’impulsar un pacte entre els grups polítics de l’Ajuntament de Tortosa i els agents econòmics i socials, Iniciativa ha presentat avui un paquet de 21 mesures contra la crisi. Jaume Forcadell, portaveu del grup municipal, ha afirmat que iniciaran una roda de converses amb el Govern Municipal, els grups municipals representats a l’Ajuntament, els sindicats, la Federació d’Associacions de Veïns, la Cambra de Comerç i l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre per tal d’enriquir el document i impulsar un pacte de ciutat.

Forcadell ha criticat la manca d’iniciativa del Govern Municipal davant la situació econòmica, i ha destacat que en el moment actual no només cal un pla de xoc contra la crisi concertat amb la societat civil organitzada, sinó que cal també accelerar l’elaboració del Pla Estratègic de Tortosa, que encara no s’ha iniciat i hauria d’estar enllestit abans d’acabar el 2009. Segons Forcadell, “Tortosa necessita, més que mai, saber cap on va, quins són els sectors econòmics que li permetran superar la crisi, quins són els nous jaciments d’ocupació i, per tant, a quines especialitats hem de dedicar els recursos destinats a formació ocupacional i formació professional”.

Les mesures que proposa Iniciativa s’estructuren entorn a quatre grans eixos: l’optimització de recursos, el suport a les famílies i als col•lectius que presenten risc d’exclusió social, facilitar el dinamisme econòmic i, per últim, l’Administració com a motor de l’economia: inversió pública.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada