19/3/09

NO TOT VAL EN POLÍTICA

Els apunts de Felip Monclús no solen ser gaire interessants. Aquesta vegada, però, a les portes de la seva previsible reelecció com a president de la secció local d’ERC a Tortosa, ha penjat un post infumable sobre la persona de Joan Saura i les seves presumptes actituds antidemocràtiques.

Des de l’autoritat que ens dona haver criticat als nostres dirigents de partit i als nostres representants al govern quan ha calgut, reconeixent així que el nostre partit no és infal•lible i que els seus líders també s’equivoquen, volem fer algunes consideracions en relació a les opinions expressades pel senyor Monclús al seu bloc.

En primer lloc, la idea que transmet en tots els seus escrits que ERC ho fa tot bé i la resta tot malament ens sembla pueril i poc versemblant.

L’oportunisme i la demagògia que s’expressen en molts dels seus apunts demostren una manca d’escrúpols alarmant per tal d’aconseguir rèdits polítics i desacreditar els seus adversaris polítics.

En tercer lloc volem, excepcionalment, contestar a les seves ridícules acusacions contra el Conseller Joan Saura.

- En relació als “kubotans”. Aquest instruments es feien servir abans que Joan Saura assumís la responsabilitat d’Interior. La direcció actual del Departament ha redactat un reglament intern regulant la utilització d’instruments d’aquest tipus.
- La limitació dels accessos a Barcelona a 80 km/h és una mesura que s’ha aplicat a moltes altres capitals europees. Si tenim en compte que la qualitat de l’aire de Barcelona és de les pitjors de la Unió Europea, potser conclourem que era una mesura necessària, i que avui dia és generalment acceptada pels usuaris després d’un període d’adaptació. A més, els accidents a la zona 80 han experimentat una disminució considerable. Des del territori apreciem que es tingui la valentia de posar límits al monstre metropolità que és Barcelona, tot i que siguin mesures poc populistes i que s’hagin comès errades de comunicació.
- Reiterem el nostre suport a l’assistència de Joan Saura a una manifestació, la que protestava contra la invasió israeliana de Gaza, en què s’expressava una voluntat de pau i es rebutjaven els conflictes armats. L’actitud individual dels assistents a aquesta protesta no és responsabilitat de Joan Saura ni es pot generalitzar. Esperem que el President d’ICV, per molt Conseller d’Interior que sigui, no deixi mai d’anar a aquestes manifestacions.
- Quant a donar ordre d’utilitzar la violència extrema contra els manifestants d’ahir i el copejar a ciutadans i periodistes, creiem que s’ha de ser o molt malintencionat o molt ignorant per afirmar que els excessos que es van poder produir ahir davant de la manifestació són ordre del Conseller. Estem convençuts que hi haurà una investigació sobre l’actuació de les forces de seguretat i, si s’escau, es depuraran les responsabilitats que pertoqui. En relació a les manifestacions contra el Pla Bolonya, cal que li recordem que la situació generada afecta, sobretot, el Departament d’Universitats, responsabilitat d’ERC, i que l’ordre de desallotjament dels estudiants tancats a la UB és responsabilitat del rector, que té plena autonomia a les instal•lacions de l’esmentada universitat.


Ja per acabar, li recomanem al senyor Monclús que es tranquilitzi. A la seva edat, és normal que exhibeixi un cert sectarisme i excés d’efervescència, però si tenim en compte el càrrec que ostenta, president de la secció local de Tortosa, no creiem que aquesta actitud faci cap favor a la força política que representa, Esquerra Republicana de Catalunya, a la que aprofitem per reiterar el nostre respecte i la nostra voluntat de col•laboració en la consecució d’objectius comuns.


ICV Tortosa, a 19 de març de 2009

4 comentaris:

  1. a vore és normal que el senyor Monclús apoye el seu partit però tampoc diu que és l'unic que ho fa tot bé i una cosa diré a vosaltres no us a ficat en res sinó amb el Saura cosa que vosaltres ja heu criticat el post... i vatros després del que heu penjat, quin aspecte doneu?? no vull causar dicussions però no siguem tant pessimistes

    ResponElimina
  2. El que hauria de fer el Sr. Saura és dimitir. Això no s'havia vist ni quan la dictadura

    ResponElimina
  3. Si faig un anàlisi el més objectiu possible, fóra de prisme partidistes, hi ha conselleries que en aquest tripartit no aproven:

    Educació, amb Ernest Maragall que ha aconseguit fotre potes en l'aire el Pacte Nacional per l'Educació que va aconseguir Marta Cid.

    Medi Ambient, amb Francesc Baltasar amb la mala gestió del període de sequera a Catalunya.

    Interior, amb Joan Saura, perquè no es pot ser conseller d'Interior, i uns dies donar recolzament a l'acció del teu propi Departament i altres no.


    Algú en podrà afegir d'altres, però estic convençut que ningú podrà eliminar a aquests.

    ResponElimina
  4. Benvolguts blocaires; jo desconec el que esta passant amb el cos dels Mossos d’Esquadra, però el que es cert es que quelcom grinyola. Es ben cert que per actuacions individuals no hem de jutjar a tot un cos de policia, però es un xic simptomàtic que en tres mesos hagin 18 mossos encausats, i fins i tot condemnats per delictes.
    Quan es va fer el desplegament a les nostres terres, varen ésser ben rebuts, entre altres coses per l’allau de robatoris que en aquells moments érem objecte i tots varem pensar que ens ajudarien a posar pau social a les nostres terres. La realitat ha estat mol diferent, la prepotència en el tracte, fins i tot denuncies de tràfic fetes sense evidencia d’infracció, la presumpció de culpabilitat, entre altres actituds, ha fet capgirar la opinió publica vers a un cos tan esperat com ara tant criticat per l’opinió publica. Diuen que els protocols s’han de acomplir tant en antidisturbis, com en tràfic, com en delictes comuns...A poc que parlis amb els teus conciutadans “anar a sac” es la descripció per antonomàsia de les seves actuacions.
    Recomano a qui tingui la potestat per fer-ho que hagi un canvi a fons d’aquests joves que son agents de l’autoritat i com ja sabem l’autoritat no la dona l’acadèmia sinó que es guanya.

    ResponElimina