19/2/09

INICIATIVA INSTA EL GOVERN A PRESENTAR UN PROJECTE PER A LA REHABILITACIÓ DEL NUCLI HISTÒRIC DE REMOLINS A LA LLEI DE BARRIS



Jaume Forcadell, que ha comparegut avui en roda de premsa acompanyat de Jordi Jordan, considera la proposta urgent i necessària per tal que Tortosa superi la crisi i ofereix col·laboració al Govern.


La Generalitat va aprovar el PINCAT l’any 2005. Des de llavors Tortosa no ha tornat a presentar cap projecte a la Llei de Barris, mentre 10 ciutats catalanes han rebut ja aquestes subvencions en dos o més ocasions.


Forcadell ha vinculat la necessitat d’apostar per la recuperació del nucli antic de Tortosa amb la superació de la crisi econòmica: “hem d’apostar per noves implantacions industrials, hem de dinamitzar el sector de la construcció, orientant-lo a la rehabilitació d’habitatges, i hem de garantir la continuïtat de la nostra pagesia i del nostre comerç, però també hem de començar a entendre que allò que ens permetrà consolidar el nostre desenvolupament econòmic és posar en valor el nostre patrimoni cultural i arquitectònic i el nostre potencial en matèria de turisme cultural”. Segons el portaveu d’Iniciativa, “Tortosa té l’oportunitat i la responsabilitat d’apostar per la recuperació urbanística i social del nucli antic, i això farà que el seu atractiu turístic es multipliqui”.


Tot i que Iniciativa considera la proposta “estratègica i fonamental” per al futur immediat de Tortosa, el regidor ha reconegut que la presentació d’un nou projecte a la Llei de Barris representa un repte, tant des del punt de vista de la càrrega de treball dels serveis municipals com des del punt de vista del cost econòmic que tindria la mesura. Per aquesta raó, Forcadell ha ofert la seva col·laboració per tal de tirar endavant a la proposta, i ha afegit que seria bo que per tal d’assolir aquests ajuts hi hagués col·laboració de tots els grups municipals.


Forcadell, en referència al contingut de la proposta, ha destacat que les millores urbanístiques del barri haurien d’anar acompanyades d’una aposta important per la rehabilitació d’habitatges i per potenciar les mesures de caire social. Finalment, ha opinat sobre dos projectes en tràmit que afecten a la zona: “Caldrà estudiar l’encaix dels treballs que, conjuntament amb l’INCASOL, està portant a terme l’Ajuntament al barri de Sant Jaume i, sobretot, quin és l’encaix de la modificació del POUM a l’àmbit del Balneari d’en Porcar en aquest projecte integral per al Call Jueu i per al conjunt del nucli històric del barri de Remolins”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada