22/1/09

INICIATIVA PRESENTA 40 AL•LEGACIONS A L’ORDENANÇA DEL CIVISME

El desacord amb la regulació de temes com la mendicitat i les greus mancances jurídiques del text fonamenten bona part de les al·legacions.


El portaveu del Grup Municipal d’Iniciativa, Jaume Forcadell, ha resumit les discrepàncies d’Iniciativa amb l’Ordenança del Civisme classificant-les en diferències polítiques i jurídiques. En el primer bloc, Forcadell ha destacat la “desproporció en la regulació d’alguns temes, com el fet que se sancioni amb una multa un menor que exerceix la mendicitat, o el disbarat que la policia local hagi de controlar si algú omple dos garrafes d’aigua a una font. En el primer cas, el que hem de fer és avisar els Serveis Socials. En el segon, proposem que es prohibeixi la connexió de mànegues i altres instruments per a l’extracció massiva d’aigua”.


En l’apartat jurídic, el portaveu d’ICV ha denunciat que l’ordenança estableix, en el seu article 41, la retroactivitat dels seus efectes, un fet que, segons Forcadell, “dinamita el nostre ordenament jurídic i va contra la Constitució”.

Iniciativa també ha presentat al·legacions contra els preceptes que sancionen conductes ja sancionades per altres normes. “Els ajuntaments, tal com diu l’exposició de motius de l’ordenança, només poden regular aquelles qüestions que no estan regulades per normatives sectorials. D’això, el govern municipal, no n’ha fet cas, i ara ens trobem amb conductes regulades tres vegades”. En aquest sentit, Forcadell ha posat com a exemple l’abandonament de xeringues a un espai públic, que està regulat al Codi Penal (art. 630), a la Llei Corcuera (Llei 1/1992, art. 25), i que ara també pretén regular l’ordenança municipal. Segons el regidor, “això demostra que aquestes ordenances només busquen cops d’efecte davant una societat desconcertada pels canvis que hem experimentat en els darrers anys, però en cap cas solucionar els reptes que té la ciutadania actualment”.


Forcadell ha instat el govern municipal a “deixar de perdre el temps fent normes que ja existeixen i fer el que li pertoca: fer complir les normes i regular les coses que realment preocupen a la ciutadania, com la neteja viària”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada