16/1/09

VALORACIÓ DE LES INVERSIONS DEL PLA ZP A TORTOSA


En primer lloc volem valorar positivament la mesura que ha posat en marxa el Govern Central, però ho fem amb matisos.

- És una mesura que només serveix per a l’any 2009, i en la nostra opinió potser no calia una mesura tan puntual, sinó que lo que convé als nostres municipis és un finançament suficient dels ens locals. Per tant, tot i que es valora positivament el fet que Tortosa disposi de 6MM€ per inversions, nosaltres hauríem preferit un compromís plurianual que faria possible fe les coses amb una certa planificació, i no amb les urgències amb què s’ha de fer ara.

- D’altra banda, la dificultat en la tramitació d’aquests projectes, probablement, deixarà fora del pla molts petits municipis, que per manca de recursos, no disposen de la maquinària necessària per presentar la documentació en temps i forma.

En segon lloc, volem deixar clar que hem tingut coneixement de manera oficial d’aquestes propostes el mateix dia que la premsa. Quan, ara fa cinc setmanes, vaig demanar en nom del meu grup la celebració d’una junta de portaveus per tal de debatre la qüestió, no ho vaig fer en el sentit de conèixer les propostes una hora abans que la premsa, sinó de participar en el debat sobre quines eren les actuacions més adients. És evident que això, una vegada més no s’ha produït, i que una vegada més el govern municipal ha refusat la possibilitat de que l’oposició participi en l’elaboració de propostes. Respectem la seva iniciativa per fer la proposta, però continuem pensant que el govern, en qüestions excepcionals i d’un impacte tan gran com la que tractem avui, hauria de donar veu, també, als grups de l’oposició. De la mateixa manera que se’ns demana que fem una oposició constructiva, i crec que natros així ho fem, ens sentim amb la legitimitat de demanar al govern municipal que sigui més dialogant i que enriqueixi la seva actuació amb les propostes dels grups de l’oposició. Sense cap mena de dubte, això seria bo per a Tortosa. Seria bo per a Tortosa que, en determinats temes, deixem de banda els partidismes i treballem plegats per assolir objectius comuns.

En tercer lloc, i entrant a valorar ja la proposta presentada pel Govern Municipal, la nostra valoració global és absolutament positiva, amb els matisos que ara exposarem. Les actuacions de més pes, arranjament del carrer Llarg de Sant Vicenç i la urbanització de l’entorn de l’Escorxador Municipal són projectes ja coneguts i valorem positivament la seva inclusió en la pla.

Cal dir que, en general, les actuacions seleccionades per l’equip de govern són projectes ja coneguts per aquest grup municipal i que, ara, amb aquest finançament extraordinari, es podran dur a terme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada