22/1/09

INICIATIVA REITERA LA NECESSITAT D’ADQUIRIR I POSAR EN VALOR L’ANTIC COL•LEGI DE SANT JOSEP



Coincidint amb la primera trobada, el proper diumenge, dels AMICS DELS JOSEPETS, Jaume Forcadell i Jordi Jordan han comparegut avui davant els mitjans per demanar el govern municipal que aposti pel patrimoni i no repeteixi les errades del passat


L’adquisició dels Josepets, segons el portaveu d’Iniciativa, és una aposta estratègica no només pel nucli antic, sinó per al conjunt de la ciutat de Tortosa. Forcadell ha destacat el valor patrimonial del complex però, sobretot, ha posat l’accent en les potencialitats de l’edifici i el seu entorn per donar un impuls definitiu a la rehabilitació del barri del Rastre i dotar l’ajuntament dels equipaments que necessita. En aquest sentit, el regidor d’Iniciativa ha recordat la proposta que ICV va incloure en el seu programa electoral, que preveia l’aprofitament de les instal·lacions esportives del complex, la creació d’un alberg juvenil, l’aprofitament de les aules i oficines que conté l’edifici per usos municipals i entitats ciutadanes, i la creació d’un centre cívic i un museu.


En relació als problemes d’aparcament a la zona, Forcadell ha apostat per un acord temporal per a la cessió del pati frontal dels Josepets i la signatura d’un conveni amb el Casal Tortosí. En opinió del portaveu d’ICV, cal acabar amb la situació dels aparcaments al carrer Providència i preveure l’impacte que tindran les obres de l’aparcament soterrat de la plaça Mossèn Sol.

Forcadell ha demanat el govern municipal que no repeteixi les errades del passat en relació al patrimoni tortosí. “No es tracta només d’admirar i respectar el llegat que hem rebut d’altres generacions, es tracta d’una aposta fonamental per tal de dinamitzar la nostra economia en base al turisme cultural”.


Finalment, el regidor d’ICV ha valorat la proposta de Ferran Bel d’enderrocar part del complex per fer-hi pisos: “No compartim que es sacrifiquin equipaments per fer pisos perquè ens manquen equipaments i perquè tenim milers de pisos per rehabilitar al nostre nucli antic. La nostra aposta, al nucli antic de Tortosa, és la rehabilitació d’habitatges”.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada